economie

Japanse beurs herstelt van teleurstelling BoJ

Door ANP - 29 juli 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag na een beweeglijke handelssessie met winst gesloten. Beleggers reageerden aanvankelijk teleurgesteld op extra stimuleringsmaatregelen die de Bank of Japan (BoJ) aankondigde. De rente werd ongemoeid gelaten op, wel werd een opkoopprogramma iets uitgebreid.

De toonaangevende Nikkei-index ging flink onderuit, maar herstelde uiteindelijk met een winst van 0,6 procent op 16.569,29 punten. Beleggers hebben goede hoop dat de regering volgende week wel een ruimer stimuleringsbeleid komt, onder meer via belastingverlagingen.

Elders in het Verre Oosten verloor de Kospi 0,2 procent. De beurs in Hongkong noteerde tussentijds 1 procent in de min, terwijl de All Ordinaries in Sydney een plus van 0,1 procent liet noteren. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds een verlies van 0,5 procent.