economie

Jumbo en Heineken bakkeleien over bierkratjes

Door ANP - 04 juli 2016

VEGHEL (ANP) – Jumbo overweegt ,,juridische stappen” tegen Heineken omdat de super geen kratjes bier meer geleverd krijgt. De keten zegt al enige tijd met Heineken in conflict verwikkeld te zijn, en bracht dit maandag naar buiten in paginagrote advertenties in diverse ochtendkranten.

De bierbrouwer kan de kratten volgens Jumbo niet leveren omdat ze ,,naar eigen zeggen onze vraag niet aankunnen”. Maar de grootgrutter uit Veghel vermoedt dat er nog een andere reden is. ,,Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aan u aanbieden.” Jumbo heeft nu juist een actie, waarbij klanten een tweede krat voor de halve prijs kunnen aanschaffen.

Heineken benadrukt in een reactie retailers ,,helemaal vrij te laten” in het invullen van hun promoties en prijsstelling. Volgens een woordvoerder voeren Heineken en Jumbo inmiddels ,,constructieve gesprekken” over het verschil van inzicht.