economie

Kleine plus voor beurs Amsterdam

Door ANP - 12 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine winst geopend. De AEX-index op Beursplein 5 laat daarmee nu al vier dagen op rij hogere standen optekenen. Het sentiment wordt gesteund door de hogere slotkoersen in New York en Azië.

De AEX stond kort na aanvang 0,4 procent hoger op 442,50 punten. De MidKap ging 0,5 procent vooruit tot 616,88 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen waren winsten te zien tot 0,5 procent.

Bij de hoofdfondsen op het Damrak was Aegon de grootste daler met een min van 2,6 procent. De verkoop van zijn Britse lijfrenteportefeuille zadelt de verzekeraar op met een veel groter boekverlies dan aanvankelijk was geschat. De tegenvaller is het gevolg van de onrust op de financiële markten van de laatste weken.