economie

Kleine verliezen op Europese beurzen

Door ANP - 19 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag overwegend met verliezen gesloten. In Amsterdam leverde AkzoNobel flink in na publicatie van zijn kwartaalresultaten. Verder hadden onder meer grondstoffenbedrijven het moeilijk.

De Amsterdamse AEX-index sloot 0,1 procent in de min op 447,85 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 620,76 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,8 procent. De FTSE in Londen noteerde een fractie boven de slotstand van maandag.

AkzoNobel was met een verlies van 4,3 procent de grootste verliezer in de AEX. Het verf- en chemieconcern zag vorig kwartaal de omzet dalen, maar wist zijn winstgevendheid wel verder te verbeteren. Het concern bleef zeer voorzichtig over de komende maanden, waarin de omstandigheden naar verwachting onder meer door de dreigende brexit onzeker blijven.