economie

KLM wijst ultiem bod FNV af

Door ANP - 26 juli 2016

SCHIPHOL (ANP) – KLM heeft een ultiem voorstel van vakbond FNV afgewezen. De luchtvaartmaatschappij kan zich niet vinden in de eis om terug te komen op voorgestelde besparingsmaatregelen voor grondpersoneel, ondanks de dreiging van acties, maar blijft openstaan voor onderhandelingen. Dat meldt KLM dinsdagavond in een verklaring.

De bond en KLM liggen in de clinch over de cao voor in totaal zo’n 14.500 werknemers, onder wie de incheckmedewerkers, bagage-afhandelaars en technici. KLM bezuinigt al jaren op de arbeidsvoorwaarden en de bond vindt dat de recente verbetering van de financiële resultaten ruimte biedt om nu eens te investeren in het personeel.

FNV had KLM een ultimatum gesteld. Het dreigement werd niet gesteund door alle andere betrokken vakbonden. De Unie liet eerder weten de handelswijze ,,volstrekt onverantwoord’ te vinden.