economie

Lagarde vreest protectionisme à la Trump

Door ANP - 07 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – Het protectionisme dat de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump propageert kan de wereldeconomie grote schade toebrengen. Dat stelt de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, in een donderdag gepubliceerd interview met de Britse krant Financial Times.

,,Ik denk dat het behoorlijk desastreus kan uitpakken”, zei de Franaise over de plannen van Trump. Die heeft aangegeven importtarieven te willen instellen op producten uit onder meer China en Mexico. Ook wil hij vrijhandelsverdragen, zoals het Nafta-akkoord met Mexico en Canada, verscheuren.

Lagarde waarschuwde voor de schade die protectionisme kan aanbrengen aan mensen, de economische groei en de strijd tegen ongelijkheid. Ze wees er daarbij op dat ,,vele oorlogen” zijn voorafgegaan door ,,golven van protectionisme”.