economie

Lastig kwartaal voor American Airlines

Door ANP - 22 juli 2016

FORT WORTH (ANP) – American Airlines heeft een lastig kwartaal achter de rug. Behalve van felle concurrentie, die de ticketprijzen drukte, had ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij last van een afzwakkende groei van de wereldeconomie en nadelige wisselkoerseffecten. Een aanhoudend lage brandstofprijs bood wat tegenwicht.

American Airlines behaalde in het tweede kwartaal een omzet van 10,4 miljard dollar (9,4 miljard euro), dik 4 procent minder dan een jaar eerder. De operationele winst zakte met 13 procent naar 1,5 miljard dollar. Onder de streep resteerde 950 miljoen dollar, bijna de helft minder dan in het tweede kwartaal van 2015.

Met het oog op de verslechterde vooruitzichten stelt American Airlines sommige investeringen in nieuwe vliegtuigen uit. Daarover heeft het bedrijf nieuwe afspraken gemaakt met leverancier Airbus.