economie

Lufthansa teert op buffer eerste jaarhelft

Door ANP - 04 juli 2016

FRANKFURT (ANP) – Luchtvaartconcern Lufthansa heeft in de eerste maanden van het jaar een aardige buffer opgebouwd. Daardoor kan het bedrijf ondanks de versomberde economische vooruitzichten vasthouden aan zijn eerder uitgesproken winstverwachting. Dat heeft topman Carsten Spohr maandag gezegd.

De Duitse concurrent van Air France-KLM gaat voor dit jaar uit van een lichte verbetering van het bedrijfsresultaat (ebit), aangepast voor eenmalige posten, dat in 2015 uitkwam op 1,8 miljard euro. Sinds het bedrijf die prognose uitsprak, hebben onder meer terroristische aanslagen en het referendum over de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie de vooruitzichten in de luchtvaartbranche er niet beter op gemaakt.