economie

Marktomstandigheden Arcadis blijven moeilijk

Door ANP - 27 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere winst behaald. Het bedrijf blijft kampen met de uitdagende marktomstandigheden in vooral Brazilië en Noord-Amerika en er wordt voorlopig geen verbetering verwacht. Dat liet Arcadis woensdag weten.

De netto operationele winst zakte met 7 procent tot 54,9 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De netto-omzet ging met 4 procent omlaag tot 1,26 miljard euro. Bruto was sprake van een omzetdaling met 1 procent tot 1,67 miljard euro. Arcadis levert veel diensten aan de mijnbouw- en oliesector, waar vanwege de lage grondstofprijzen stevig in de kosten wordt gesneden. Daar voelt Arcadis de gevolgen van.

Het bedrijf denkt dat de moeizame marktomstandigheden in de tweede helft van dit jaar zullen aanhouden, met Brazilië in een diepe recessie, een tragere groei in Azië en lagere investeringen in het Midden-Oosten. Ook in Noord-Amerika wordt nog geen opleving verwacht. Daarnaast zorgt de brexit voor veel onzekerheid. Groot-Brittannië is een belangrijke markt voor Arcadis.