economie

McGregor werkt oudgedienden eruit

Door ANP - 29 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Modehuis McGregor neemt bij zijn doorstart als Doniger Fashion Group afscheid van tweehonderd oudgedienden. De nieuwe eigenaren, dezelfde als vóór het faillissement, kondigden aanvankelijk aan met vijfhonderd man door te gaan, maar een deel van het personeel dat langer in dienst is krijgt nu alsnog geen nieuw contract. Dat maakte Doniger vrijdag bekend.

De werknemers die nu het veld ruimen, werken voor de retailtak die door het concern wordt afgestoten. Volgens de eigenaren is dat bedrijfsonderdeel onverkoopbaar als de medewerkers ,,met anciënniteit” behouden blijven. Een eventuele koper zou namelijk ook al hun dure opgebouwde rechten moeten overnemen.

Doniger vervangt de ervaren krachten door uitzendpersoneel, die daarna op termijn in vaste dienst komen. Daarmee zou de werkgelegenheid op het met de curator afgesproken peil blijven.