economie

Minder Amerikanen stappen op een Harley

Door ANP - 28 juli 2016

MILWAUKEE (ANP) – Harley-Davidson heeft in het afgelopen kwartaal minder motorfietsen aan de man weten de brengen in de Verenigde Staten. De verkopen in de veruit belangrijkste markt voor het bedrijf daalden met ruim 5 procent, maar daarmee deed Harley het naar eigen zeggen wel beter dan branchegenoten. Internationaal namen de verkopen met 4,3 procent toe.

Harley maakte melding van een daling in de motorenmarkt in de VS van 8,6 procent. Omdat het concern beter dan de markt presteerde, steeg het marktaandeel. Volgens de maker zelf is bijna een op de twee motorfietsen die in de VS wordt verkocht een Harley.

De omzet van de onderneming steeg 10 procent tot 1,3 miljard dollar. Het operationele resultaat viel ruim 15 procent lager uit dan vorig jaar, onder meer door wisselkoerseffecten en hogere fabricagekosten. In totaal verkocht het bedrijf krap 2 procent minder motoren.

Harley wijzigde zijn verwachtingen voor het hele jaar, waarbij het bedrijf nu verwacht 264.000 tot 269.000 motoren aan de man te brengen. Eerder dacht Harley wereldwijd 269.000 tot 274.000 motoren te slijten.