economie

Minder regels nodig op markt vaste telefonie

Door ANP - 18 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Op de markt voor vaste telefonie zijn niet meer zoveel regels nodig, omdat geen van de telecombedrijven nog een sterk dominante marktpositie heeft. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt stopt daarom met een deel van de regulering op dit vlak.

,,Door concurrentie ontwikkelen de verschillende markten voor vaste telefonie zich goed. Consumenten nemen nu vooral digitale telefoondiensten af, die met name in bundels met internet en televisie worden verkocht”, verklaart ACM-bestuurslid Henk Don.

Alleen op de zogenoemde kleinzakelijke markt blijft marktleider KPN gereguleerd. Daar beschikt het telecombedrijf nog altijd over een groot marktaandeel, waardoor het volgens ACM hier nog wel nodig is om allerlei regels op te leggen. Op deze markt gelden voor KPN voortaan wel minder verplichtingen.