economie

Minder sterke groei economie Japan verwacht

Door ANP - 13 juli 2016

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) – De Japanse economie zal dit lopende boekjaar aanzienlijk minder sterk groeien dan eerder werd gedacht. Ook de inflatie zal beduidend lager uitvallen. Dat blijkt uit nieuwe ramingen die de Japanse regering woensdag naar buiten heeft gebracht.

De groei in het gebroken boekjaar dat in april is begonnen wordt nu geschat op 0,9 procent, terwijl in januari nog op een vooruitgang met 1,7 procent werd gerekend. De inflatie komt naar verwachting uit op 0,4 procent, van een eerder voorspelde 1,2 procent.

De zwakkere prognoses voor de derde economie van de wereld kunnen er toe leiden dat premier Shinzo Abe besluit tot nieuwe stimuleringsmaatregelen. Naar verluidt wordt een economisch steunprogramma van 20 biljoen yen (ruim 173 miljard euro) overwogen.