economie

Monte dei Paschi stemt in met reddingsplan

Door ANP - 29 juli 2016

SIENA (ANP/BLOOMBERG) – Het bestuur van de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft ingestemd met een kapitaalinjectie door investeerders. Dat maakte een bestuurder van de bank vrijdagavond bekend, zonder op details van het reddingsplan voor de noodlijdende bank in te gaan.

Het plan moet ’s werelds oudste bank volgens mediaberichten van 5 miljard euro aan extra kapitaal voorzien. Daarmee moet worden voorkomen dat de bank ten onder gaat aan de vele oninbare leningen op zijn balans.

De bank staat er al jaren slecht voor en zag afgelopen jaar nog eens driekwart van zijn beurswaarde verdampen door de zorgen over zijn toekomst. Later op vrijdagavond blijkt uit de resultaten van de nieuwste Europese stresstest in hoeverre Monte dei Paschi, en vijftig andere Europese banken, een nieuwe economische crisis kunnen doorstaan.