economie

Netflix onderuit op Wall Street

Door ANP - 19 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn dinsdag licht lager geopend. Handelaren kregen een karrenvracht aan bedrijfscijfers over zich uitgestort van onder meer Goldman Sachs, Lockheed Martin, Yahoo en IBM. Netflix kreeg een stevige tik na tegenvallende berichten over de hoeveelheid nieuwe klanten.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de min op 18.516 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2161 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor ook 0,3 procent, tot 5042 punten.

Vooral technologiebedrijven stonden in de schijnwerpers. Aanbieder van internettelevisie Netflix verloor daarbij 13 procent, omdat de aanwas van abonnees minder hard gaat dan verwacht. IBM dikte ruim 1 procent aan. Het techbedrijf zag zijn omzet en winst in het tweede kwartaal weliswaar dalen, maar minder dan waarop werd gerekend.