economie

Nieuwe modellen doen kassa Renault rinkelen

Door ANP - 28 juli 2016

PARIJS (ANP) – Renault timmert nog altijd stevig aan de weg. Door nieuwe modellen als de Kadjar en de Espace-minivan steeg de winst van de Franse automaker in het eerste halfjaar met niet minder dan 41 procent. Vooral in Europa vinden de nieuwe auto’s gretig aftrek. Buiten Europa zijn de resultaten wisselend.

De operationele winst van Renault kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op 1,5 miljard euro, tegenover 1,1 miljard euro over dezelfde periode een jaar eerder. Het cijfer was ook hoger dan waar marktkenners rekening mee hielden.

De op twee na grootste automaker van Europa lanceert dit jaar tien nieuwe of vernieuwde modellen, om volop te profiteren van het herstel in de Europese automarkt. Die groeide in de eerste zes maanden van het jaar met 9,1 procent. Circa 60 procent van de auto’s die bij Renault van de band rollen wordt in Europa verkocht.