economie

Nikkei doet stap terug

Door ANP - 28 juli 2016

TOKIO (AFN) – De aandelenbeurs in Tokio is woensdag met verlies de handel uitgegaan. Ook elders in Azië deden de graadmeters grotendeels een stapje terug ondanks een relatief positieve blik van de Federal Reserve over de stand van de Amerikaanse economie.

De toonaangevende Nikkei-index verloor 1,1 procent tot 16.476,84 punten. In Japan wordt vooral uitgekeken naar de beleidsvergadering van de Japanse centrale bank op vrijdag. Alom wordt verwacht dat de Bank of Japan met meer stimuleringsmaatregelen gaat komen, nadat premier Shinzo Abe woensdag al een stevige injectie voor de economie beloofde.

In Seoul verloor de Kospi 0,2 procent. De beurs in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in de min, terwijl de All Ordinaries in Sydney een plus van 0,3 procent liet noteren. In Shanghai noteerde tussentijds vlak.