economie

NVM: veel meer vakantiewoningen verkocht

Door ANP - 29 juli 2016

NIEUWEGEIN (ANP) – Het aantal verkochte recreatiewoningen is vorig jaar bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Waren het er in 2014 zo’n 1750, afgelopen jaar kochten 3130 mensen een nieuwe of bestaande vakantiewoning. Dat meldt de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars, vrijdag.

De prijzen van vakantiehuizen zijn, na jaren van prijsdaling, weer aan het stijgen en dat zal volgens de NVM de komende jaren doorgaan. Het herstel was vooral merkbaar in de gebieden waar de markt voor recreatiewoningen al relatief goed is, zoals de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, Zeeland en de kust van Noord-Holland.

Consumenten geven bij de aanschaf van een recreatiewoning de voorkeur aan nieuwbouw. ,,De hoge plancapaciteit van nieuwbouwprojecten is ingegeven door de grote vraag onder consumenten”, aldus de NVM. Die verkoop gaat wel ten koste van het bestaande aanbod aan recreatiewoningen.