economie

Ogen beleggers op Britse centrale bank

Door ANP - 14 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn donderdag met flinke winsten geopend. Beleggers kijken met buitengewone belangstelling naar de Britse centrale bank, die zijn eerste beleidsvergadering sinds het Britse EU-referendum houdt. Veel economen verwachten dat de Bank of England de rente gaat verlagen om de nadelige gevolgen van de brexit te verlichten.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na aanvang 1,3 procent hoger op 450,03 punten. De MidKap won 1 procent naar 624,64 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,5 procent omhoog.

Het rentebesluit komt om 13.00 uur (Nederlandse tijd). De Britse rente staat nu al zeven jaar op het historisch lage niveau van 0,5 procent en de verwachting in de markt is dat er een verlaging tot 0,25 procent komt. Ook wordt verwacht dat de BoE meer stimuleringsmaatregelen in het vooruitzicht stelt. Centralebankpresident Mark Carney heeft al laten weten dat er meer steunmaatregelen komen.