economie

Omzet Vodafone Nederland loopt terug

Door ANP - 22 juli 2016

LONDEN (ANP) – Vodafone kampte in Nederland afgelopen kwartaal met stevige concurrentie van andere mobiele aanbieders. Het telecombedrijf, waarvan de Nederlandse tak gaat fuseren met kabelmaatschappij Ziggo, zag de omzet in dit land hierdoor op jaarbasis met 2,2 procent teruglopen, tot een kleine 426 miljoen euro.

In het voorgaande kwartaal liepen de opbrengsten van Vodafone Nederland ook al terug. De omzetdaling bij de mobiele dienstverlening werd afgelopen kwartaal wel deels verzacht door betere prestaties op het gebied van vaste telecomdiensten, waaronder breedbandinternet. Die omzet groeide juist met bijna 43 procent.

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, maken inmiddels ,,goede voortgang” met de samenvoeging van hun Nederlandse onderdelen. De fusie kan naar verwachting voor eind dit jaar worden afgerond.