economie

Opbrengst beursgang ASR loopt op

Door ANP - 11 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De opbrengst van de beursgang van ASR is via de plaatsing van extra aandelen met bijna 44 miljoen euro opgelopen. Dat maakte NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, maandag bekend.

Via de zogeheten overtoewijzingsoptie zijn de afgelopen weken nog eens 2,25 miljoen aandelen van de genationaliseerde verzekeraar verkocht, voor 19,50 euro per stuk. In totaal zijn nu 54,5 miljoen aandelen ASR in de markt gezet, wat overeenkomt met 36,3 procent van het totale aantal aandelen. De beursgang leverde in totaal 1,07 miljard euro op.

De Nederlandse overheid bracht ASR op 10 juni naar de beurs. ASR omvat de oude verzekeringsonderdelen van Fortis Nederland. Die werden in 2008 genationaliseerd, vanwege de ondergang van Fortis.