economie

Opstartkosten België drukken winst Sligro

Door ANP - 21 juli 2016

VEGHEL (ANP) – Groothandels- en supermarktbedrijf Sligro heeft in de eerste zes maanden van het jaar iets minder winst geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf zag zijn kosten oplopen, onder meer door opstartkosten voor Sligro België en overnames.

Sligro rapporteerde een halfjaaromzet van krap 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bij de groothandelstak (Foodservice) dikte de omzet met krap 10 procent aan. Exclusief het effect van overnames was sprake van een groei van 2,6 procent. De supermarkten realiseerden een kleine krimp. De omzet van Emté-supermarkten die langer dan een jaar open zijn daalde met 2,2 procent.

De nettowinst viel met 28 miljoen euro ruim 3 procent lager uit dan in de eerste zes maanden van 2015. Sligro zag de kosten met 23 miljoen toenemen tot 275 miljoen euro.