economie

Overslag Antwerpse haven blijft groeien

Door ANP - 14 juli 2016

ANTWERPEN (ANP) – De goederenoverslag in de haven van Antwerpen is ook in het tweede kwartaal blijven groeien, zij het in een langzamer tempo dan in de voorgaande periode. Daarmee is het havenbedrijf hard op weg het recordjaar 2015 te overtreffen.

Over de gehele eerste jaarhelft verwerkte de belangrijkste haven van België ruim 108 miljoen ton aan goederen. Dat is 3,6 procent meer dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal nam de overslag nog met 3,9 procent toe en over heel 2015 zelfs met 4,7 procent.

Het containervervoer, uitgedrukt in zeecontainers van 20 voet (teu), nam in de eerste jaarhelft met 4,4 procent toe. Dat dankt de Antwerpse haven vooral aan een fiks hogere aanloop van zeer grote containerschepen. Daarvan legden er in de periode januari tot en met juni 242 aan, twee derde meer dan een jaar eerder.