economie

‘Philips praat weer over verkoop Lumileds’

Door ANP - 03 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Philips doet een nieuwe poging om zijn LED-lampendivisie Lumileds af te stoten. Dat zou voor het einde van het jaar moeten gebeuren. Onder de gegadigden is onder meer investeerder Bain Capital, schrijft The Sunday Times op basis van ingewijden.

Een verkoop van Lumileds voor ongeveer 2,9 miljard dollar aan het Chinese bedrijf Go ketste eerder af op bezwaren van de Amerikaanse overheid. Die wilde daarmee voorkomen dat kennis van het bedrijf die ook bij defensie worden gebruikt in handen van Chinezen zou vallen. Philips ging daarna op zoek naar andere mogelijke kopers.

De verkoop staat los van de beursgang van de veel grotere lichtdivisie Philips Lighting eind mei. Die tak, die nog voor het grootste deel in handen is van Philips, richt zich meer op verlichting als dienst aan onder meer gemeenten en andere grote partijen.