economie

Pinnende consument stuwt winst MasterCard

Door ANP - 28 juli 2016

PURCHASE (ANP) – MasterCard blijft profiteren van het groeiende aantal consumenten dat zijn aankopen met plastic afrekent. Het aantal creditcard- en pintransacties is ook in het tweede kwartaal toegenomen, en daarmee de winst van het Amerikaanse betaalbedrijf.

MasterCard kon donderdag een kwartaalwinst voor eenmalige posten overleggen van 1,1 miljard dollar (1 miljard euro), een tiende meer dan een jaar eerder. De omzet viel met 2,7 miljard dollar 13 procent hoger uit dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Het bedrijf achter onder meer de gelijknamige creditcard en de Maestro-betaalkaart verwerkte bij elkaar 13,7 miljard betalingen. Dat is 14 procent meer dan een jaar eerder. De totale waarde van alle transacties liep met 11 procent op tot 1200 miljard dollar. Topman Ajay Banga sprak van een ,,solide” groeitempo.