economie

PlayStation helpt Sony aan verrassende winst

Door ANP - 29 juli 2016

TOKIO (ANP) – Sony heeft vrijdag een onverwachte kwartaalwinst gepresenteerd. Het Japanse technologieconcern profiteerde van zijn PlayStation-divisie, die games en spelcomputers maakt. Daarmee werden onder meer slechte resultaten gecompenseerd van de divisie die sensoren maakt.

De totale omzet daalde ten opzichte van een jaar eerder met 11 procent naar 1613 miljard yen (14 miljard euro). De omzet uit games en spelconsoles steeg met 15 procent naar 330 miljard yen. Het bedrijf hoopt zijn voorsprong op Nintendo en Microsoft, dat de Xbox maakt, uit te bouwen door met een virtual reality-bril te komen en een verbeterde versie van de PlayStation te lanceren.

De nettowinst daalde met driekwart naar 21,2 miljard yen (184 miljoen euro). Analisten rekenden gemiddeld op een verlies van 39 miljard yen. Sony handhaafde zijn voorspelling voor een jaarwinst van 80 miljard yen.