economie

‘Prijzen pretparken rijzen de pan uit’

Door ANP - 27 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De toegangsprijzen van pretparken zijn dit jaar weer gestegen. De prijs van een regulier entreekaartje voor een van de zeven grootste Nederlandse pretparken steeg gemiddeld 2,7 procent, tot ruim 32 euro. Dat concludeert het Economisch Bureau van de ING woensdag.

Volgens een woordvoerder stijgen de prijzen al jaren, schijnbaar zonder dat de bezoekersaantallen eronder lijden. De stijging is bovendien hoger dan de inflatie en zorgt er dus voor dat de pretparken meer verdienen.

De prijsstijgingen zijn te verklaren door de hoge investeringskosten van pretparken. Zo verhoogde Walibi Holland de reguliere entreeprijs van 32,50 naar 35,50 euro, maar kregen bezoekers dit jaar wel toegang tot een nieuwe achtbaan. Het duurste pretpark is de Efteling. Een kaartje voor bezoekers vanaf 4 jaar kost 38,50 euro.