economie

Rabo werkt mee aan compensatie derivaten

Door ANP - 07 juli 2016

UTRECHT (ANP) – Rabobank werkt mee aan de eerder deze week voorgestelde compensatie voor ondernemers met rentederivaten. Daarvoor treft de bank een extra voorziening van 500 miljoen euro, meldde Rabo donderdag.

Maandag gaf de bank nog aan zich te beraden op de door een onafhankelijke commissie voorgestelde compensatieregeling. ING, ABN AMRO, SNS en Van Lanschot lieten daarbij wel direct weten in te stemmen met de voorstellen. Die maken het voor klanten die de afgelopen jaren ongeschikte rentederivaten kochten makkelijker om compensatie te krijgen.

Rentederivaten zijn bedoeld om ondernemers te beschermen tegen een stijging van de rente. De afgelopen jaren ging de rente echter sterk omlaag, waardoor ondernemers met hoge kosten werden geconfronteerd.