economie

Rabobank verkoopt Athlon voor 1,1 miljard

Door ANP - 01 juli 2016

UTRECHT (ANP) – Rabobank verkoopt Athlon Car Lease aan Daimler Financial Services. De bank krijgt 1,1 miljard euro voor het autoleasebedrijf, dat sinds 2006 deel uitmaakt van leasedochter DLL (De Lage Landen).

Athlon is actief in elf Europese landen en heeft een wagenpark van ruim 250.000 wagens in beheer. Koper Daimler is een veel grotere speler, met een vloot van ruim 3,7 miljoen voertuigen in meer dan veertig landen.

DLL gaat zich toeleggen op lease- en financieringsdiensten voor machines in met name de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. Die activiteiten sluiten goed aan bij die van moederbedrijf Rabobank. Voor de autoleasetak geldt dat in veel mindere mate.

Toekomstperspectief

Topman Wieber Draijer van Rabobank zei dat DLL een belangrijke rol blijft spelen in de bediening van grote internationale klanten. Gezocht wordt naar mogelijkheden om meer samen op te trekken. De laatste maanden deden geruchten over een aanstaande verkoop van de gehele leasetak de ronde.

Voor Athlon lonkt volgens Rabobank een beter toekomstperspectief onder de vleugels van een grote, gespecialiseerde partij. ,,Dit is de juiste stap voor Athlon en de juiste stap voor DLL”, zei topman Bill Stephenson van DLL.

Rabobank verwacht de verkoop eind dit jaar te hebben afgerond. Daarvoor is onder meer goedkeuring nodig van toezichthouders.