economie

Randstad tuimelt in positieve AEX

Door ANP - 26 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Randstad heeft dinsdag op de beurs in Amsterdam een stevig koersverlies moeten slikken. De uitzender wist beleggers met zijn kwartaalcijfers niet te overtuigen. Bottelaar Refresco, die een belangrijke overname in de VS aankondigde, viel juist in positieve zin op. De AEX-index ging met winst de handel uit en ook elders in Europa kleurden de graadmeters groen.

De AEX-index sloot met een winst van 0,3 procent op 454,06 punten. De MidKap steeg ook 0,3 procent naar 630,16 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen 0,2 tot 0,5 procent.

Bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 was Randstad veruit de grootste daler met een verlies van ruim 4,5 procent. De uitzender zag zijn omzetgroei afzwakken, onder meer door moeilijke marktomstandigheden in de VS. Marktkenners spraken evenwel van redelijke resultaten.