economie

Roodgekleurde beurzen Europa

Door ANP - 05 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De meeste Europese beurzen zijn dinsdag in het rood gesloten, waarmee de verliezen van maandag verder werden verdiept. Wederom hadden banken en verzekeraars het lastig. Daarnaast gingen ook de olieprijzen hard omlaag, wat druk zette op veel oliegerelateerde bedrijven.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 1,1 procent in de min op 430,41 punten. De MidKap zakte 2,5 procent naar 592,52 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 1,8 procent in. Madrid en Milaan verloren 2,4 en 1,5 procent. De beurs in Londen onttrok zich aan het negatieve sentiment met een plus van 0,4 procent.

Verzekeraar Aegon was de grootste daler in de AEX met een verlies van 8,3 procent. NN Group leverde 4 procent in en ING verloor 2,7 procent. In de MidKap tekende Delta Lloyd een min van 6,7 procent op.