economie

Rustig begin op Wall Street

Door ANP - 25 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag met kleine verliezen aan de handelsweek begonnen. Beleggers staan deze week weer voor een grote stroom bedrijfsresultaten, die voornamelijk later in de week gepubliceerd worden. Telecomconcern Verizon weet de aandacht op zich gericht door de overname van Yahoo.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 18.531 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2172 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging een fractie achteruit tot 5099 punten.

Verizon verloor in de vroege handel 0,5 procent. Het maakte bekend de kernactiviteiten van het ooit toonaangevende internetbedrijf Yahoo over te nemen. De deal, waarover al tijden gespeculeerd werd en waarmee uiteindelijk ruim 4,8 miljard dollar in contanten is gemoeid, betekent dat de naam Yahoo gaat verdwijnen. Het aandeel van het internetbedrijf verloor 0,8 procent.