economie

Rustige opening op Wall Street

Door ANP - 29 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend lager geopend. Beleggers op Wall Street verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten, met onder meer oliereuzen ExxonMobil en Chevron en Google-moeder Alphabet die de boeken openden. Verder werden tegenvallende cijfers over de economische groei in de Verenigde Staten gepubliceerd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 18.422 punten. De brede S&P 500 stond 0,1 procent min op 2161 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 5164 punten.

ExxonMobil verloor 3,7 procent aan beurswaarde. Het olieconcern zag in het tweede kwartaal zijn nettowinst met 59 procent kelderen vanwege de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden door de lage olieprijs. Branchegenoot Chevron (min 1,7 procent) wist met zijn cijfers ook niet te overtuigen.

Alphabet won in de vroege handel 3,3 procent. Het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google profiteerde onder meer van hogere inkomsten uit advertenties.