economie

Samsung profiteert van succes Galaxy S7

Door ANP - 28 juli 2016

SUWON (ANP) – Elektronicaconcern Samsung heeft volop geprofiteerd van het succes van de smartphones Galaxy S7 en kostenbesparingen. Het bedrijf wist daardoor afgelopen kwartaal met zijn winst de gemiddelde verwachting van analisten te overtreffen.

Onder de streep resteerde een bedrag van 5,8 biljoen won (4,7 miljard euro), waar door de bank genomen werd gerekend op 5,6 biljoen won. De omzet kwam uit op 50,9 biljoen won, iets hoger dan de voorlopige cijfers die begin deze maand al werden bekendgemaakt.

Samsung profiteerde mede van de tegenvallende verkopen bij concurrent Apple, onder meer doordat veel Amerikaanse telecombedrijven juist de S7 in de aanbieding deden. Dat zorgde er ook voor dat de Koreanen minder de portemonnee hoefde te trekken voor promotie en marketing. Dit zal in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk anders zijn, omdat Apple dan met zijn nieuwe iPhone komt.

Aandelen

Het Koreaanse bedrijf lanceert volgende maand wel nog zijn nieuwste smartphone in de Galaxy Note-lijn. Het toestel met een extra groot scherm is vooral bedoeld voor de zakelijke markt. Het premium-toestel moet eraan bijdragen dat de gemiddelde verkoopprijs in het komende kwartaal omhoog gaat.

Ook de verkopen van andere producten zoals televisies waren boven verwachting goed, ondanks de huidige economische tegenwind. Samsung profiteerde van lagere prijzen voor halfgeleiders en schermen.

Samsung kondigde verder aan voor 1,8 biljoen won aandelen in te gaan kopen, als onderdeel van een eerder aangekondigd plan.