economie

Samsung profiteert van succes Galaxy S7

Door ANP - 28 juli 2016

SUWON (ANP) – Elektronicaconcern Samsung heeft volop geprofiteerd van het succes van de smartphones Galaxy S7 en kostenbesparingen. Het bedrijf wist daardoor afgelopen kwartaal met zijn winst de gemiddelde verwachting van analisten te overtreffen.

Onder de streep resteerde een bedrag van 5,8 biljoen won (4,7 miljard euro), waar door de bank genomen werd gerekend op 5,6 biljoen won.

Samsung profiteerde mede van de tegenvallende verkopen bij concurrent Apple, onder meer doordat veel Amerikaanse telecombedrijven juist de S7 in de aanbieding deden. Dat zorgde er ook voor dat de Koreanen minder de portemonnee hoefden te trekken voor promotie en marketing. Dit zal in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk anders zijn, omdat Apple dan met zijn nieuwe iPhone komt.