economie

SBM koploper in positieve AEX

Door ANP - 18 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag met winst aan de week begonnen. SBM Offshore stond daarbij in de schijnwerpers door de schikking die het heeft getroffen met Braziliaanse autoriteiten in de omkopingszaak rond oliebedrijf Petrobras.

Kort na de openingsbel stond de AEX 0,6 procent hoger op 449,97 punten. De MidKap steeg ook 0,6 procent, tot 620,77 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,6 tot 0,7 procent.

SBM Offshore won in de eerste handelsminuten 13 procent. De maritiem dienstverlener trof een schikking met een totale waarde van bijna 275 miljoen dollar om het onderzoek naar zijn rol bij het omkopingsschandaal rond het Braziliaanse staatsoliebedrijf te beëindigen. Daarvan gaat ruim 149 miljoen dollar naar Petrobras, met wie het Schiedamse bedrijf nu ook weer normaal zaken kan doen.