economie

SBM Offshore grote winnaar op Damrak

Door ANP - 18 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – SBM Offshore was maandag de absolute uitblinker op de beurs in Amsterdam. De maritiem dienstverlener aan de olie-industrie werd door beleggers rijkelijk beloond voor een schikking met de Braziliaanse autoriteiten in de omkopingszaak rond staatsoliebedrijf Petrobras.

De AEX-index eindigde de handelsdag met een winst van 0,2 procent op 448,32 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 622,01 punten. In Frankfurt en Parijs stonden minnen tot 0,3 procent op de borden. Londen noteerde een plus van 0,4 procent. In Istanbul sloot de beurs na de mislukte coup van afgelopen weekeinde ruim 7 procent in de min.

Het aandeel SBM Offshore sprong meer dan 15 procent omhoog in de AEX. Het concern trof een schikking met een totale waarde van bijna 275 miljoen dollar om het onderzoek naar zijn rol bij het omkopingsschandaal rond Petrobras te beëindigen. Daarvan gaat ruim 149 miljoen dollar naar Petrobras, waarmee het Schiedamse bedrijf nu ook weer normaal zaken kan doen.