economie

SBM Offshore schikt omkopingszaak in Brazilië

Door ANP - 16 juli 2016

SCHIEDAM (ANP) – SBM Offshore heeft een schikking getroffen met Braziliaanse autoriteiten in de omkopingszaak rond oliebedrijf Petrobras. Dat maakte de Nederlandse maritiem dienstverlener zaterdag bekend.

SBM Offshore betaalt in totaal 162,8 miljoen dollar (147,5 miljoen euro) om het onderzoek naar zijn rol bij het omkopingsschandaal rond het Braziliaanse staatsoliebedrijf te beëindigen. Van dat bedrag gaat ruim 149 miljoen dollar naar Petrobras, met wie het Schiedamse bedrijf nu ook weer normaal zaken kan doen.

Het Braziliaanse oliebedrijf zou jarenlang steekpenningen hebben ontvangen van bedrijven, waar onder SBM, in ruil voor opdrachten. SBM nam eerder al een voorziening van 245 miljoen dollar voor deze kwestie.