economie

SBM Offshore treft extra voorziening

Door ANP - 18 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – SBM Offshore neemt in de resultaten over de eerste jaarhelft een extra voorziening op van 30 miljoen dollar in verband met de schikking van een omkopingszaak in Brazilië. Dat liet de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie maandag weten in een toelichting op de deal, die zaterdag wereldkundig werd gemaakt.

SBM betaalt in totaal een kleine 163 miljoen dollar aan de Braziliaanse overheid, verdeeld over drie termijnen. Nog eens 112 miljoen dollar gaat de komende jaren naar het staatsoliebedrijf Petrobras, doordat SBM grotendeels afziet van prestatiebonussen die verdiend konden worden met twee productieschepen.

Daarmee komt de totale ‘schade’ op 275 miljoen dollar. SBM had eerder 245 miljoen dollar opzij gezet. Het verschil gaat ten koste van het resultaat in de eerste helft van dit jaar.