economie

Schip van Boskalis overvallen door piraten

Door ANP - 11 juli 2016

PAPENDRECHT (ANP) – Een schip van Dockwise, een dochter van het Nederlandse Boskalis, is zondag 3 juli overvallen door piraten terwijl het voor anker lag voor de kust van het West-Afrikaanse land Guinee. Volgens een woordvoerder van Boskalis gaat het om een incident dat in jaren niet bij de baggeraar en maritiem dienstverlener is voorgekomen.

Vakmedia meldden dat er bij de gewapende entering ook mensen gewond zijn geraakt. Ook zou een bemanningslid korte tijd zijn gegijzeld. Boskalis ontkent dit. De onderneming stelt dat de piraten nadat ze onder meer geld hadden gestolen zonder problemen weer van boord zijn gegaan.

Toen het incident plaatsvond waren er geen beveiligers aan boord. Volgens Boskalis stond het betreffende gebied ook niet als onveilige regio te boek. Anders zouden extra voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.

Het schip, genaamd Teal, voer overigens onder de vlag van Curaao. Onder de bemanning bevonden zich geen Nederlanders.