economie

Staking Air France treft een op vijf vluchten

Door ANP - 28 juli 2016

PARIJS (ANP) – Air France verwacht dat vrijdag opnieuw een op de vijf vluchten komt te vervallen door een staking. Dat liet de Franse zustermaatschappij van KLM donderdag weten. Net als een dag eerder komt ruim een derde van het cabinepersoneel niet werken.

Van de vluchten naar verre bestemmingen, waar annuleringen de meeste problemen geven, gaat volgens Air France waarschijnlijk meer dan 90 procent door. Van de Europese vluchten van en naar de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs valt circa een kwart uit, van de binnenlandse vluchten naar schatting zo’n 15 procent.

De actievoerders zijn boos over kostenbesparingen die Air France wil doorvoeren. Daarom wordt sinds woensdag gestaakt. De acties, in wat voor luchtvaartmaatschappijen de belangrijkste periode van het jaar is, duren nog tot en met dinsdag 2 augustus.