economie

Steeds minder beschikbare 06-nummers

Door ANP - 08 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Het aantal 06-nummers dat nog kan worden verstrekt neemt steeds verder af. Om een tekort te voorkomen moeten telecomaanbieders het aanbod van de nummers beperken tot mobiel bellen, stelde toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.

Het aantal in Nederland uitgegeven 06-nummers is inmiddels opgelopen tot ruim 54,5 miljoen. Daarmee is volgens ACM bijna 91 procent van de beschikbare nummers verstrekt, terwijl de druk op de 06-nummers de komende jaren waarschijnlijk hoog blijft.

ACM roept telecomaanbieders daarom op om voor toepassingen die een internetverbinding nodig hebben, zoals een pinapparaat of een tablet, een twaalfcijferig 097-nummer te gebruiken. ,,Zo voorkomen we dat er een tekort aan 06-nummers ontstaat, met alle investeringen voor organisaties en maatschappelijke kosten van dien”, aldus ACM-bestuurder Henk Don.