economie

‘Swapaffaire kost banken meer dan miljard’

Door ANP - 05 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Banken moeten stevig in de buidel tasten voor het afwikkelen van alle renteswapdossiers. Als alle banken meedoen met de dinsdag aangekondigde collectieve compensatieregeling, kost hen dat gezamenlijk ,,zeker meer dan 1 miljard euro”.

Die schatting gaf de commissie van experts die de regeling heeft bedacht dinsdag. De exacte omvang van de vergoedingen is volgens de commissie nog niet aan te geven. Dat kan per gedupeerde mkb-ondernemer namelijk nogal verschillen. Er is een coulanceregeling met vergoeding tot 100.000 euro voor de simpele gevallen, maar er zullen ook mkb’ers zijn die meer dan een miljoen tegemoet kunnen zien.

,,Dit biedt een oplossing voor een groot gedeelte van de mkb’ers’’, benadrukt commissielid Ben Knüppe. ,,Het is praktisch opgeschreven, waardoor vrij eenvoudig toepasbaar.”