economie

Tata Steel praat met ThyssenKrupp

Door ANP - 08 juli 2016

LONDEN (ANP) – Tata Steel praat met diverse branchegenoten in Europa, waaronder het Duitse ThyssenKrupp, over een mogelijke samenwerking. Dat heeft het Indiase staalconcern vrijdag bekendgemaakt.

Het moederbedrijf van de Hoogovens in IJmuiden stopt verder voorlopig met zijn pogingen om zijn resterende Britse activiteiten als geheel te verkopen. De Britse tak zou namelijk zomaar deel kunnen gaan uitmaken van die nieuwe Europese ‘joint venture’.

De nieuwe koers met betrekking tot de verlieslatende Britse activiteiten heeft te maken met alle onrust rond de brexit. De Britse stem voor een vertrek uit de EU maakte de onderhandelingen met potentiële kopers een stuk lastiger. Tata wil nog wel proberen om de vestigingen in Hartlepool en South Yorkshire los van de hand te doen. Die werken nu toch grotendeels zelfstandig en er zou voldoende interesse voor bestaan.