economie

Telers verwachten goede oogst appels en peren

Door ANP - 19 juli 2016

ZOETERMEER (ANP) – Nederlandse telers van appels en peren verwachten dit jaar een goede oogst. De branche roemt de kwaliteit van de vruchten die aan de boom hangen en spreekt van een ,,goed groeiseizoen”.

Waarschijnlijk worden dit jaar 332 miljoen kilo appels en 352 miljoen kilo peren geoogst, meldden de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en het GroentenFruit Huis dinsdag. Dit betekent dat 1 procent minder appels, maar juist 1 procent meer peren dan vorig jaar van de boom worden gehaald. Vooral voor de oogst van de populaire Conference-peer ziet het er goed uit.

Het totale areaal aan appelboomgaarden is de laatste jaren geleidelijk aan het afnemen. Vandaar dat de branche al rekening hield met een kleinere appeloogst. Vergeleken met de hoeveelheid beschikbare grond pakt ook de appeloogst dit jaar naar verwachting echter goed uit.