economie

Unilever koploper in positieve AEX

Door ANP - 21 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag overwegend met kleine winsten geopend. In Amsterdam werden de halfjaarcijfers van Unilever en Unibail-Rodamco positief ontvangen.

De Amsterdamse AEX-index stond vlak na de opening 0,4 procent in de plus op 453,77 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 625,52 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 en 0,4 procent. De FTSE in Londen zakte 0,1 procent.

Unilever stond met een plus van 1,9 procent bovenaan de AEX. Het moederbedrijf van Ola, Dove, Axe en Knorr wist de verkopen de afgelopen maanden verder op te voeren, ondanks de onveranderd moeilijke marktomstandigheden. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco werd 1,4 procent meer waard, eveneens na de publicatie van sterke halfjaarresultaten.