economie

Unilever snijdt in personeel worstmaker Unox

Door ANP - 04 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – Unilever grijpt in bij soep- en rookworstenfabrikant Unox. Het levensmiddelenconcern gaat bepaalde processen automatiseren en met dunnere blikken werken. Een en ander betekent dat bij de Unox-fabriek in het Brabantse Oss tientallen banen verdwijnen.

Personeel moet voortaan op meerdere functies inzetbaar zijn en zelfstandiger opereren, kondigde Unilever maandag aan. Dat is volgens het bedrijf nodig voor een gezonde toekomst van de fabriek, maar daardoor zijn straks wel minder mensen nodig. Het aantal vaste banen in Oss zal verspreid over een periode van twee jaar worden teruggebracht van 335 naar 292.

Unilever hoopt de reorganisatie via natuurlijk verloop en een vrijwillige vertrekregeling af handelen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het concern trekt 1 miljoen euro uit voor de extra opleiding en trainingen die nodig zijn om Unox-medewerkers gekwalificeerd te maken voor hun bredere takenpakket. De overige maatregelen vergen een kleine 3 miljoen euro aan investeringen.

In Nederland werken in totaal zo’n 3200 mensen voor Unilever. Wereldwijd telt het concern, verder bekend van merken als Bertolli, Knorr, Calvé en Andrélon, ongeveer 170.000 werknemers.