economie

Unilever ziet verkopen verder aantrekken

Door ANP - 21 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – Unilever heeft afgelopen halfjaar zijn verkopen verder zien aantrekken, vooral in opkomende markten buiten Europa en de VS. Negatieve wisselkoerseffecten drukten daarbij de omzet, terwijl de nettowinst steeg.

Het moederbedrijf van merken als Ola, Axe, Dove en Knorr meldde donderdag een omzet van 26,3 miljard euro over de eerste helft van 2016. Dat was 2,6 procent minder dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en overnames ontstond echter een plus van 4,7 procent. De nettowinst liep met 2 procent op, naar 2,7 miljard euro.

In totaal bracht Unilever ruim 2 procent meer producten aan de man, tegen prijzen die in doorsnee 2,5 procent hoger waren dan een jaar eerder. De groei was vooral te danken aan opkomende markten, waar de verkopen flink toenamen. In Europa en de VS stabiliseerden de verkopen op het peil van een jaar eerder.