economie

Valls verwelkomt financiële diensten Londen

Door ANP - 02 juli 2016

PARIJS (ANP/RTR) – Frankrijk doet zijn best om de hoofdstad Parijs aantrekkelijker te maken voor bedrijven in de financiële dienstverlening. Dit heeft premier Manuel Valls zaterdag beklemtoond. De boodschap komt een week na het Britse referendum over het EU-lidmaatschap waarin een kleine meerderheid ‘nee’ tegen de EU zei.

Londen is een van de belangrijkste centra van de wereld voor de financiële dienstverlening, maar voor veel van die internationale ondernemingen is EU-lidmaatschap een voorwaarde voor de aanwezigheid in Londen.

,,We weten dat ondernemingen in de City (Londen) voorbereidingen treffen om naar Dublin, Amsterdam, Frankfurt en Parijs te gaan. En wij werken aan maatregelen om Parijs aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld via belastingmaatregelen ten gunste van buitenlandse ingezetenen. Aan alle grote internationale bedrijven zeg ik: Welkom in Parijs, kom in Frankrijk investeren”, aldus Valls.

Valls’ minister van Financiën Michel Sapin reageerde vrijdag terughoudender. Hij vindt het niet netjes alvast ,,de buit” te verdelen door bedrijven weg te lokken uit Groot-Brittannië. ,,We kunnen sommige bedrijven begeleiden, maar we gaan geen contact met ze opnemen en zeggen: kom naar ons toe.”