economie

Veel orders Airbus en Boeing in Farnborough

Door ANP - 14 juli 2016

FARNBOROUGH (ANP) – Airbus en Boeing hebben flink zaken gedaan op de luchtvaartshow in het Britse Farnborough. Maar de vliegtuigbouwers sleepten niet zoveel aan orders binnen als vorig jaar op de luchtvaartshow van Parijs, de tegenhanger van het tweejaarlijkse evenement.

In Farborough is momenteel de crème de la crème van de luchtvaartwereld aanwezig. Tussen het vertier door worden veel deals gesloten. Bij Airbus is in totaal voor 35 miljard dollar aan bestellingen en toezeggingen binnengehaald. Concurrent Boeing sloot contracten voor een kleine 27 miljard dollar. Dat is een stuk minder dan vorig jaar in Parijs, toen de teller voor beide bedrijven tezamen ruim boven de 100 miljard dollar uitkwam.

Een groot verschil met de show in Frankrijk is dat Airbus en Boeing dit keer geen nieuwe toestellen hebben gepresenteerd. Ook de economische onzekerheid speelt mogelijk een rol dat er minder orders zijn geplaatst.